Ayu Sangat Berhijab..Ramai Masih Tak Tahu Rupanya Kilafairy Anak Penyanyi Hebat

Uncategorized

Sememangnya Kilafairy adalah seorang gadis yang cantik. Malahan ramai yang memuji Kilafairy kerana memiliki bibir yang cantik dan unik. Tak kurang juga yang sangsi dengan kecantikan semulajadi Kilafairy dan mengatakan beliau ada membuat pembedah4n plastik.

Seiring diajukan soalan mengenai perkahwinan, pelakon Kilafairy berkata, dia enggan terburu-buru meletakkan sasaran waktu untuk mendirikan rumah tangga dengan kekasih yang dikenali Sa’aid Umar Aiman.

Menurut Kilafairy atau nama sebenar Syakila Nisa Jahangir Khan, 28, dia lebih selesa menyerahkan soal kahwin kepada pihak lelaki dan enggan terlalu terbuka berkongsi mengenai perancangan hari bahagia itu.

Ini kerana dia bimbang jika perancangan itu gagal dicapai tidak seperti diharapkan. Pelakon tersebut terbuka untuk berkongsi mengenai hubungannya dengan Sa’aid Umar yang bekerja dalam bidang penerbangan itu sudah mengenali satu sama lain sejak di bangku sekolah, kira-kira 12 tahun yang lalu.

Anak penyanyi hebat

Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi. Kila Fairy telah mula mengikut jejak langkah ibunya yang begitu berbakat dalam dunia seni. Anak kepada penyanyi veteran terkenal Rohana Jalil ini memang mewarisi bakat dan kecantikan ibunya.

Rohana Jalil yang juga pemilik nama sebenar Dara binti Abdul Jalil merupakan penyanyi veteren popular yang pernah dinobatkan Juara Bintang RTM pada 13 Januari 1980. Antara deretan lagu hitsnya seperti Rayuanku, Naluri Cinta dan Jangan Main Mata.

Mengimbas perjalanan seni ibu kepada pelakon dan penyanyi, Kilafairy ini, dia memulakan langkah dengan menjuarai Bintang RTM pada tahun 1981. Bermula dari situ, namanya meniti tangga populariti.

Lagu Rayuanku, Jangan Main Mata dan Naluri Cinta antara karya malar segar yang menjadi pilihan peminat sehingga kini. Tidak hairan Rohana tidak putus menerima undangan persembahan.

Kilafairy bertudung tanpa paksa4n

Terdahulu imej s3ksi begitu sinonim dengan pelakon dan penyanyi ini. Bagaimanapun, 2020 menyaksikannya berubah dan menjaga penampilan diri.

Doa ibu bapa yang tidak pernah putus, Kilafairy akhirnya memilih berhijrah dan memakai tudung sempena keberkatan Syawal.

Penghijrahannya itu sering dengan impian mahu berubah menjadi lebih baik dan memperbaiki diri.

“Saya percaya niat yang baik akan dipermudahkan. Hati saya terbuka mahu mengenakan hijab.

“Saya membulatkan tekad tanpa tekanan mahupun paksaan sesiapa.

“Semoga penghijrahan ini mendapat keberkatan. Apa yang lebih diharapkan saya kekal istiqamah,”

Sumber: Instagram Kilafairy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *