“Beratnya ujian..” -Selepas Amyra Rosli kena peny4kit ‘MlSTERl’, anaknya pula masuk hospital!

Uncategorized

PASANGAN pelakon Amar Baharin dan Amyra Rosli didug4 sekali lagi apabila anak kedua mereka iaitu Ayra Aryssa mengalami dem4m panas dan dikejarkan ke sebuah pusat perub4tan kira-kira pukul 1 pagi, Rabu.

Baru sahaja sembuh dari Cov1d-19 pada Januari lalu, Amar atau nama sebenarnya Amar Mohd Baharin bimb4ng apabila suhu badan Ayra yang baru berusia dua tahun mencecah 41 darjah celsius.

“Arysasa mengalami dem4m p4nas… suhu badannya tinggi sehingga mencecah 41 celsius. Melihat keadaanya itu, kami terus bawa dia ke hospit4l Prince Court, KL pada sekitar 1 pagi tadi.

Amar 2

Amar kongsi keadaan anaknya di Instagram.

“Sehingga kini, Aryssa masih dit4han w4d dan pagi tadi baru jumpa doktor. Keadaan dia masih dalam pemantauan dan kami tak buat ujian calitan sebab dia baru baik dari Cov1d-19.

“Tiba-tiba dem4m p4nas dan tak tahu punca dia apa. Itu yang membuatkan kami ris4u sangat,” kata Amar ketika dihubungi mStar pada Rabu.

Terdahulu, pasangan selebriti itu memuat naik foto keadaan anak mereka yang terl4ntar sakit di sebuah hospital di laman Instagram masing-masing pada Rabu.

Rata-rata netizen serta rakan selebriti mendoakan agar anak perempuan pasangan itu diberikan kesembuhan dengan cepat.

Tiba-tiba dem4m p4nas dan tak tahu punca dia apa

AMAR BAHARIN

PELAKON

Sementara itu, Amar memberitahu anaknya kini dijaga oleh adik iparnya kerana dia dan isteri terp4ksa menjalani penggambaran yang sudah dijadualkan.

“Saya dan Amyra tak dapat nak teman dia di hospital sebab kami berdua ada penggambaran, kebetulan jadual padat pula. Sekarang ini, mak saudara Aryssa yang teman di hospit4l,” ujarnya.

Sebelum ini, Amyra mengalami s4kit sendi dan leb4m di beberapa bahagian tubuhnya selain b4tuk tidak henti menyebabkan dia terpaksa berehat daripada menjalani penggambaran drama Jangan Men4ngis Cinta.

Menerusi temu bual bersama mStar pada 31 Mac lalu, Amar memaklumkan keadaan itu tidak pernah berlaku dan isterinya juga telah menjalani pemeriksaan namun keputusan ujian d4rah dalam keadaan baik.

Amar 1

Amar dan isteri serta anak-anak mereka.

Berkongsi keadaan kesihatan Amyra terkini, Amar melahirkan rasa syukur apabila isterinya sudah kembali sihat selepas menjalani r4watan di hospit4l dan perubatan Islam.

“Alhamdulillah, Amyra pun dah mula bekerja dan menjalani penggambaran sejak kelmarin. Keadaan dia pun dah sihat macam biasa. Syukur tak berpanjangan s4kit dia itu.

“Memang kami ada ikhtiar dua cara… hospit4l dan perub4tan Islam. Alhamdulillah, dia pun dah sihat dan dapat bekerja seperti biasa,” katanya.

Untuk rekod, pasangan itu mendirikan rumahtangga pada November 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Aqeef Anaqi, 4 dan Ayra Aryssa yang kini berusia dua tahun.

Sumber : mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *