Kec0h Dikatakan Lari Dari Hutang, Sekali Ni Komen Pedas Mawar Untuk Individu ‘S’

Uncategorized

Sebelum ini kami melaporkan bahawa usahawan selebriti, Mawar Karim didakwa cuba melarikan diri daripada membayar hut4ng sebanyak RM720,000.Mawar juga dikatakan akan berdepan dengan tindakan pengisytiharan b4nkrap selepas meminjam sejumlah wang berkenaan daripada seorang sahabatnya.

Walaubagaimanapun, Mawar tampil berkenaan isu ini menerusi IG Story di akaun Instagram miliknya.

Wahai S, tak habis-habis lagi buat cerita fitn4h pasal saya. Tahun lepas pasal SJR, cukup setahun pasal lari hut4ng, tiba-tiba mai b4nkrupt pulak dah.Usahawan selebriti itu mengatakan bahawa seolah-olah ada individu yang digelarnya ‘S’ cuba cari pasal dan membuat cerita burvk tentang dirinya seperti yang tular di media sosial.

Jangan sampai cerita jadi terbalik?

Nak bagi saya m4lu dekat 1 Malaysia, jangan one day terbalik pulak cerita nya. Orang tahu siapa gerangan S.Mawar juga turut mengatakan berita yang tular pasal dirinya ini dilakukan ‘S’ adalah untuk mem4lukan namanya. Korang tahu ke siapa ‘S’ yang dimaksudkan Mawar tu?

Terdahulu, Timbul Dakwaan Mawar Karim Melarikan Diri Dari Seseorang Untuk Bayar Hut4ng, 

GARA-GARA ingkar perjanjian dan tidak membayar wang pinjaman berjumlah RM720,000 daripada seorang sahabat, usahawan Mawar Karim bakal berdepan tindakan pengisytiharan b4nkrap.Usahawan berusia 33 tahun itu dikatakan meminjam wang dengan jumlah tersebut daripada seorang kenalan bernama Nabil Mat Jahya bagi tujuan modal memulakan perniagaan.

Mengikut perjanjian bertulis antara kedua-duanya, Mawar dikehendaki membayar pinjaman itu secara ansuran atau jumlah penuh dalam tempoh tujuh bulan bermula tarikh pinjaman iaitu pada 7 Jun 2021.Menurut peguam yang mewakili Nabil iaitu Nik Zarith dari firma Mohd Ashraf Nik Zarith & Co, selepas lebih 10 bulan, bekas isteri kepada pelakon Fizo Omar itu gagal untuk melangsaikan hut4ngnya.Justeru satu notis tuntutan bayaran dihantar kepada Mawar namun tiada sebarang jawapan.

Mawar diminta bayar semula wang yang dipinjam Pihaknya kemudian memfailkan tuntutan sam4n di Mahk4mah S3kksyen Bangi, Selangor pada Januari lalu.

“Pihak m4hkamah telah pun mengeluarkan pengh4kiman ingkar kehadiran kerana tiada sebarang respons yang diterima daripada pihak defendan (Mawar).

“Mawar dikehendaki membayar semula wang yang telah dipinjam dan kami juga akan teruskan dengan proses garnisan iaitu tuntutan pembayaran semula dari akaun bank miliknya.Dia boleh menjawab secara terus atau melalui lantikan peguam memandangkan k3s ini sudah menjadi k3s m4hkamah

“Jika jumlah masih tidak mencukupi, permohonan untuk pengisytiharaan b4nkrup boleh dilakukan atau jualan lelong harta milik Mawar,” ujarnya kepada mStar pada Selasa.Sementara itu, Zarith berkata anak guamnya tidak menerima sebarang maklum balas daripada pihak Mawar sehingga hari ini dan kali terakhir mereka berhubung adalah sekitar Oktober tahun lalu.

“Sebelum tindakan und4ng-und4ng diambil, anak guam cuba menghubungi Mawar beberapa kali namun tiada sebarang maklum balas.

“Dia boleh menjawab secara terus atau melalui lantikan peguam memandangkan kes ini sudah menjadi kes m4hkamah,” jelasnya.

Biodata Mawar

1. Nama penuhnya, Mawar binti Abdul Karim. Dikenali sebagai Mawar Karim.

2. Kelahiran Pulau Pinang.

3. Berusia 30 tahun.

4. Kediamannya terletak di Kuala Lumpur.

5. Anak kepada usahawan perniagaan tudung, Fareeda.

6. Merupakan model dan pengacara yang juga terlibat dalam bidang keusahawanan sebagai Pengurus Pemasaran Jenama Tudung Fareeda.

7. Mendirikan rumah tangga dengan pelakon Fizo Omar pada 10 November 2013 sebelum bercerai talak satu pada 10 Julai 2019. Hasil perkongsian hidup, mereka sempat dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Wan Maryam pada 29 Disember 2017.

8. Akaun laman sosial Instagramnya yang menggunakan nama @mawar_karim sehingga kini mengumpul lebih 762,000 pengikut.

Sumber :Ig Story Mawar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *