Rendah Diri Walau Ada Pangkat, Ini 8 Selebriti Wanita Berstatus ‘VIP’ Di Usia Muda

Uncategorized

Selebriti wanita Malaysia yang bertemu jodoh dengan golongan kenamaan atau VIP bukan perkara baharu. Ada sesetengah mereka menerima gelaran tersebut di usia yang sangat muda.

Salebriti ini semakin bahagia dengan pilihan masing-masing. Biarpun mempunyai gelaran dan pangkat namun masih kekalkan sikap merendah diri. Gelaran yang bukan calang-calang iaitu Che Puan, Datin Seri, Datin Paduka mahupun Datin langsung tidak menunjukkan sikap kes0mbongan dalam diri mereka.

Malah kini ada yang berjaya sebagai seorang usahawan setelah tidak lagi aktif dalam bidang seni. Semoga mereka kekal bahagia dan sukses dalam apa jua yang mereka lakukan.

1. Datin Seri Nur Heliza Helmi, 35 Tahun

Heliza Helmi telah bergelar Datin Seri apabila bergelar isteri kepada ahli perniagaan Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman pada awal tahun 2022. Keperibadiannya yang begitu sopan santun telah membuatkan datuk telah jatuh hati kepadanya.

2. Che Puan Juliana Evans, 32 Tahun

Pelakon dan pengacara popular, Juliana Evans, selamat melangsungkan perkahwinan dengan lelaki pilihan hatinya, Y.A.M Tengku Shariffuddin Shah bin Y.A.M Tengku Sulaiman Shah Al-Hajj pada April 2017.

Juliana atau nama sebenarnya Juliana Sophie Johari Evans telah berkahwin dengan seorang jejaka tampan yang merupakan kerabat diraja Johor dan Selangor.

3. Datin Paduka Eina Azman, 27 Tahun

Pelakon remaja Eina Azman selamat bergelar isteri kepada Datuk Paduka, Kaiser Gurmeet Harden pada Ogos 2014.

Suaminya seorang muaalaf dan sebelum ini adalah beragama Sikh dan merupakan seorang ahli perniagaan.

4. Datin Elvina Mohamad, 27 Tahun

Elvina yang mendirikan rumah tangga bersama usahawan, Datuk Haniff Borhan pada Mac 2018 dikurniakan cahaya mata sulung, Karl Mateen, dua tahun lapan bulan.

5. Datin Anne Ngasri, 37 Tahun

Sejak dulu sampai kini suka tengok raut wajah Datin Anne Ngasri yang sentiasa nampak baby face walaupun dah berusia 37 tahun. Kalau kata belasan tahun pun orang akan percaya, lebih-lebih lagi kalau Datin Anne Ngasri bergambar bersama anak-anaknya.

Telah berkahwin dengan Mohd Sumali Reduan yang juga merupakan Setiausaha Kerja, Pergerakan Pemuda UMNO pada Disember 2012. Perkahwinannya cukup bahagia disamping enam orang cahaya mata termasuk hasil perkahwinan yang terdahulu.

6. Datin Lisa Surihani, 36 Tahun

Pelakon popular, Lisa Surihani Mohamed telah berkahwin dengan Yusry pada Feb 2012 dan dikurniakan dua orang cahaya mata. Ini merupakan perkahwinan pertama buat Lisa dan kedua untuk Yusry yang pernah berkahwin dengan pelakon Erra Fazira.

Yusry menerima kurniaan pingat Panglima Mahkota Wilayah (PMW) oleh Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Riáyatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang membawa gelaran Datuk.

7. Datin Fouziah Gous, 39 Tahun

Pelakon Fouziah Gous telah berkahwin dengan Md Zhafran dikurniakan dua orang cahaya mata, Muhammad Zeeshan Md Zhafran dan Zaheen Yusof Md Zhafran.

Fouziah Gous tidak mendedhkan dirnya bergelar Datin namun perkhabaran itu telah diketahui selepas wajah suaminya Mohd Zhafran Md Yusof terpampangdi surat khabar tempatan dengan gelaran Dato’.

Bila suami sudah menjadi Dato’, maka secara automatik si isteri pun bergelar datin. Maka dengan rasminya Fouziah bolehlah dipanggil Datin Fouziah Gous.

8. Datin Niena Baharun, 28 Tahun

Niena mendirikan rumah tangga dengan Datuk Aliff Firdaus Abdul Hadi pada Februari 2018. Pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata, Adiel Mikael 3 tahun dan Alyssa Marissa, 2 tahun.

Sumber: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *