“Bersyukur Allah Gantikan Suami Yang Sangat Baik,” – Elly Mazlein Kenang Kisahnya, Ingat Pesan Arw4h Mama

Uncategorized

Penyanyi dan pelakon, Elly Mazlein atau nama sebenarnya, Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi berkongsi kisah suka duk4 liku-liku kehidupannya ketika diundang sebagai tetamu jemputan rancangan Keringat Selebriti, di Awesome TV.

Di samping bercerita mengenai latar belakang dirinya bersama penonton, Elly turut mengenang perjalanan karier seninya sepanjang lebih dua dekad.

Penyanyi ini memberitahu dia mulai terlibat dalam nyanyian seawal berusia 17 tahun.

“Saya mula ada album pertama ketika saya di tingkatan lima, kalau dikira balik, saya dalam industri lebih 20 tahun.

“Tapi sebelum ada album pertama, saya memang dah mula menyanyi di sekitar kawasan perumahan dekat Sitiawan, Perak dulu,” kongsi Elly yang menyifatkan single Usah Ditambah Bara Yang Tersimpan banyak membantu menaikkan namanya dalam industri.

Mengulas mengenai kehidupannya kini, Elly akui bertuah kerana dikurniakan suami terbaik di matanya kini.

“Arw4h Mama pernah pesan, walaupun suami kita suka makan Mi Segera hari-hari, dia cakap tak apa masak Mi Segera pun tak apa. Tapi kita sebagai seorang isteri, tak boleh macam itu.

“Kita kena siapkan yang terbaik untuk suami kita, kalau kita dah cuba buat yang terbaik tapi bukan rezeki kita dengan suami kita, maknanya itu bukan jodoh kita. Saya dah cuba buat yang terbaik, mungkin bukan rezeki dan jodoh saya.

“Saya bersyukur sangat sebab Allah gantikan suami (Azlan) yang sangat baik. Saya tak pernah rasa apa yang suami saya buat ni untuk saya, anak dan bapa saya.

“Anak saya Sefhia tak pernah rasa sentuhan, belaian seorang bapa dan saya pun tak pernah rasa berjalan dengan suami dan anak, saya tak pernah rasa semua tu sebelum ini.

“Tapi Alhamdulillah Allah bagi saya peluang itu, dan saya tak minta apa-apa dengan suami. Saya cuma minta dia bahagia dengan saya, bertanggungjawab, sayang saya, anak dengan bapa saya dan kesetiaan dia,” luahnya sambil menitiskan air mata.

Untuk rekod, Elly sebelum ini pernah berkahwin dengan pengarah, Azmi Hatta pada 2014, namun bercer4i pada 2015 ketika h4mil empat bulan.

Mereka dikurniakan seorang cahaya perempuan, Putri Sara Sefhia yang kini sudah mencecah usia enam tahun.

Selepas itu, Elly mendirikan rumah tangga bersama Mohamad Azlan Che Noh yang sinonim disapa sebagai Cikgu Azlan pada 18 Januari 2020 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Haider Mateen, 4 bulan.

Foto: Instagram Elly Mazlein

Sumber : Media Hiburan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *