“First time tengok Dato betul2 n4ngis..” -Sayu Perpisahan Antara Keluarga Aliff Syukri Dan Bibik Kesayangan Mereka

Uncategorized

Sedihnya melihat keakraban antara majikan dan pembantu rumah. Malah ada yang mengatakan mereka adalah ahli keluarga bersama-sama, bukan membezakan pangkat, namun perkara itu harus dibezakan supaya tidak timbul hal yang tidak diingini. Tetapi lain pula bagi Dato Aliff, dan isteri Datin Shahida. Mereka memang menyanyangi pembantu rumah dan tidak membezakan antara pekerja lain.

Itulah yang dilihat apabila pembantu rumah Dato mahu balik ke kampung halaman rasanya bercuti kerana aidilfitri bakal menjelma.

Namun begitu, ramai yang terkesan dan menitiskan airmata, setiap mata menonton merasai kesedlhan yang jujur daripada hati.

Malah, Dato sendiri menghadiahkan seutas rantai tangan emas yang disaluti emas putih. Alhamdulilah seronok hati pembantu rumah yang mesra disapa bibik.

Meskipun Bibik balik sekejap, tetapi perpis4han itu membuatkan mereka malah penonton turut merasai kesedlhan itu. Apatah lagi mereka yang alami.

Yang lebih menyedlhkan adalah Raudhah anak kepada Dato Aliff dan Datin Shahida, ini kerana keakraban dan rapatnya hubungan antara anak bongsu mereka dengan Bibik.

Ramai netizen mengatakan mereka turut berhabuk malah nergenang airmata. Hingga menitiskan airmata pun ada juga. Ramai yang sent4p dengan video yang dikongsikan Dato.

Inilah komen-komen netizen. Semua yang merasai kesedihan ini memberikan komen kerana merasa keikhlasan yang Dato berikan.

Diharapnya Bibik akan kembali ke Malaysia menjadi pekerja Dato semula. Disebabkan kepercayaan dan kesetiaan Bibik pada Dato. Oh ya, Lagu Dato trending no 1 ye Dato.

Sumber : https://kdnews.site/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *