“Tak sah kalau tak tayang..”- Wanita ini dikec4m gara2 tukar duit raya RM2 juta

Uncategorized

Memberi duit raya juga merupakan hal yang sering dilakukan semasa menyambut Hari Raya Aidilfitri dan selalu yang memberi adalah orang yang sudah bekerja.

Boleh dikatakan memberi duit raya menggunakan sampul merupakan cara tradisional dan ketika ini, ramai juga yang sudah menggunakan online transfer untuk memberi duit raya kepada anak-anak buah ataupun saudara mara.

Bagaimanapun, terdapat satu video TikTok yang dimuat naik telah menarik perhatian ramai apabila wanita di dalam video itu menunjukkan dirinya telah menukar duit dengan jumlah yang amat banyak di bank.

Menerusi perkongsian tersebut, wanita tersebut memberitahu dia pergi ke bank hanya dengan memakai pakaian yang biasa-biasa sahaja iaitu t-shirt biru bersama kain batik, tetapi masih menerima layanan yang baik oleh pegawai bank di situ.

Video

Apa yang menariknya, wanita tersebut difahamkan telah menukarkan duit sebanyak RM2 juta, sebelum ia dipercayai ditukarkan ke sebuah bilik khas memandangkan jumlah tersebut bukanlah sedikit.

Dan,dia mengatakan duit yang ditukarkan itu tidak banyak.

Lihat pada jumlah tontonan , video itu sudah raih lebih 2.7 juta tontonan daripada pengguna dan 5000 lebih jumlah komen yang ditinggalkan.

Perkongsian tersebut menimbulkan pelbagai reaksi di kalangan warganet.

Melihat kepada t1ndakan wanita terbabit, ada yang mengaitkan ia dengan sikap melayu kaya yang sentiasa r1ak dalam menunjukkan harta benda dan kekayaan yang sedia ada kepada khalayak umum.

Lemah Aku Tengok Org Tunjuk2 Duit Ni..

Contohi Ustaz Ebit Lew..Tak Menunjuk Nunjuk Kekayaannya…

Lain Kali Letak Lokasi Sekali Kak..Senang Org Nk R0mpak/Ragvt..

Aku Bangga Dengan Bangsa2 Aku Ada Rezeki Lebih.. Tapi Aku Lebih Bahagia Klau Rezeki Yg Lebih Tu Untuk Sedekah.. 

Kita Beraya Ape Adanya.. 

Belanja Anak2 Dan Isteri Sy Baju Raya..

Aku Takut Org Samvn Ja Dh Tau Duit Bnyk Tak Pon Kena Colek…

Biarpun hanya ingin berkongsikan video biasa, namun reaksi daripada net1zen berbeza dan rata-ratanya mempert1kaikan t1ndakan wanita berkenaan memaparkan jumlah wang sebanyak itu di media sosial.

Hampir kesemuanya berasa b1mbang jika ia dipertontonkan kepada umum kerana takut wanita berkenaan menjadi m4ngsa r0mpak ataupun ragvt pada masa kelak.

Sumber : OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *