“Viral Tp S4mpah..”- Adegan Drama ‘Melur Untuk Firdaus’ Terlalu ‘Mainstream’

Uncategorized

Menerusi keratan klip dari drama yang mnjadi buah mulut para peminat drama iaitu ‘Melur Untuk Firdaus’ menjadi kontroversi apabila drama tersebut dikatakan menayangkan tayangan yang mempunyai unsur unsur yang luc4h. Hal ini membimbangkan para netizen apabila drama tersebut ditayangkan dan ditonton oleh pelbagai lapisan masyarakat. Drama yang dilakonkan oleh Meerqeen dan Anna Jobling sememangnya menarik untuk ditonton namun harus dikaji kembali sebelum ditayangkan.

Melalui klip tersebut, pelbagai adegan yang kelihatan beigtu manja namun jika dikaji kembali, drama tersebut mendapapt pelbagai keritikan apabila aksi aksi tersebut ditayangkan tanpa memberi amaran untuk mereka yang bawah 18 tahun untuk tidak menontonnya. Akibat terlalu menjadi bualan ramai, keratan rakaman begini tersebar luas di pebagai laman sosial dan tidak sesuai jikan kanak kanak menonton tayangan tersebut. Diharapakan pihak yang berkenaan mula mengambil tindakan untuk mengatasi isu tersebut dan dapat menangani isu tersebut dengan baik sekali.

Rakaman tersebut boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Berikutan kes tersebut, kebanyakan ibu bapa yang menonton turut memprotes untuk drama tersebut terus ditayangkan walupun kelihatan seperti tiada apa yang berlaku. Namun segala kenyataan yang disebut oleh para pelakon yang berlakon dalam drama tersebut sering ditanya oleh kanak kanak yang menonton juga dan ini membuatkan para ibu bapa berasa tidak selesa dan memalukan. Apa apa pun para peminat drama hanya mendoakan yang terbaik agar pihak produksi dapat menyelesaikan isu tersebut dengan begitu baik..

Sumber : sinetronmalaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.