“Mungkin dah takd1r kami begini..” – Jamal Abdillah Bahagia Dapat Jumpa Zaki Yamani!

Uncategorized

Penyanyi lagenda, Datuk Jamal Abdillah meluahkan rasa bahagia dan gembira apabila dapat bertemu dengan anak keduanya, Zaki Yamani yang sebelum ini merindukan bapanya.

Memetik Harian Metro, Jamal berkata dia berharap anaknya itu gembira dapat bertemu dengannya serta tahu bahawa dia sayangkan anaknya itu.

“Bahagia hari ini jumpa anak keduaku. Ialah masing-masing s1buk. Dia s1buk, saya pun s1buk. Dia baru 16 tahun dan masih sekolah lagi. Saya berkesemp4tan beli baju untuk dia sebelum ini.

“Saya simpan dah lama untuk dia. Kalau dia nak pakai untuk pertandingan seperti satu program realiti pun tak apa janji dia gembira. Harapan saya agar dia pun gembira dapat jumpa saya dan dia tahu saya sayangkan dia.

“Mungkin dah takd1r kami begini. Tak semestinya saya tak sayang anak saya. Harapan saya tinggi untuk dia belajar lebih baik,” katnya.

Dalam pada itu, Jamal berkata beliau tidak mengel4k tanggungjawab membel4 anaknya itu serta tahu Zaki itu seorang yang pelajar bijak dan sentiasa mendapat nombor satu dalam peperiksaan.

“Cuma saya ris4u jugalah kerana bimb4ng dia member0ntak dalaman kita tak tahu. Tapi harap dia faham bahawa kasih sayang ayah walau bumi terbel4h dua, langit runtvh sekalipun, yang akan ada di belakang esok itulah ayahnya. Sayalah yang akan ada.

“Percayalah… jodoh pertemuan, aj4l m4ut semua di tangan Tuh4n. Harapan saya dia dapat terima takdir bahawa kehidupan kami begini.

“Bukan saya nak mengel4k untuk bertanggungjawab ke atasnya membel4 dia. Saya tidak mahu dia jadi m4ngsa apa-apa juga pergol4kan. Saya akan menyokong apa juga yang dilakukan. Yang paling penting dia tahu yang saya sangat sayangkan dia,” katanya.

Terdahulu, Zaki melu4hkan rasa rindu untuk menyambut hari raya bersama bapanya. Bagaimanapun, Zaki berkata dia tidak mem4ksa Jamal mahupun untuk kembali seperti waktu dahulu kerana memahami bapanya itu sudah mempunyai keluarga baru.

Sumber : RotiKaya

Tunggu dulu, anda tentu juga tidak mahu ketinggalan untuk mengetahui kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.