Ramai Perasan Makin Kurus, Rupanya Suami Faezah Elai Tak Sentuh Nasi Sejak 2019

Uncategorized

Penampilan suami kepada pelakon Faezah Elai yang juga pengarah terkenal iaitu Heykal Hanifah menjadi perhatian rami apabila tampil semakin kurus dan kacak.

 

Memetik Harian Metro, Heykal men4fikan d4kwaan netizen mengatakan dia membuat pembed4han bari4trik atau pot0ng usvs, sebaliknya hanya mengamalkan pemakanan sihat.

“Pot0ng usvs? Tidak ada masa nak buat. Buang duit saja. Kalau boleh buat cara yang mampu iaitu dengan mengamalkan pemakanan sihat dan bersenam, buat saja. Tapi kalau mampu dengan cara pembed4han, terpulang. Masing-masing punya selera dan pilihan,” katanya.

Menurut Hekyal, beratnya kini mencapai 75 kilogram, dia mengamalkan diet pemakanan dengan memakan 10 hingga 12 biji telur sehari serta tidak menyentuh nasi sejak tiga tahun lalu.

“Selepas itu ambil keputusan, lagi pula anak-anak kecil lagi dan masih sekolah, t4kutlah kalau jadi apa-apa mas4lah atau s4kit.

“Dengan kesed4ran itu, saya dan isteri ambil langkah amalkan gaya hidup sihat iaitu diet. Macam-macam diet saya buat dari segi pemakanan. Isteri yang banyak uruskan pemakanan saya sampai sekarang. Saya tahu kalau lap4r, dia buatlah apa yang patut. Cuma, tahap kelap4ran tak macam dulu.

“Sepanjang diet hingga sekarang, tervk juga menu saya. Ada sampai tiga bulan makan telur saja setiap hari iaitu 10 hingga 12 biji sehari dengan pelbagai jenis masakan. Hinggakan saya terken4 peny4kit G3rd disebabkan diet tervk.

“Tapi sekarang alhamdulillah okay dah selepas jumpa doktor dan diberikan ubat. Doktor juga menyarankan menu yang boleh dimakan. Dalam masa sama, saya juga tak makan nasi dari 2019 sampai sekarang,” katanya.

Dalam pada itu, Heykal berkata disebabkan berat badannya lebih 100 kilogram sebelum ini menyebabkan dia mengal4mi mas4lah s4kit pingg4ng dan suk4r ketika menunaikan solat. Katanya lagi, dia juga berharap dapat meneruskan gaya hidup sihat yang diamalkannya kini.

“Ketika berat masih lebih 100kg nak solat dan duduk antara dua sujud pun sus4h. Saya juga s4kit pingg4ng sebab terlalu berat.

“Nak tengok perkembangan badan saya semua ada di Intagram. Siapa ‘follow’ saya memang nampak perkembangan. Tidak adalah mendad4k turun. Mungkin lepas ni kalau tak jaga naik balik, tapi tak nak lah.

“Tah4p kolestroI, kenc1ng man1s, dan lain-lain semua dah normal. Sebelum ni semua di tahap ‘b0rder’. Alhamdulillah sekarang dah okay dan semoga dapat teruskan gaya hidup sihat ini,” katanya.

Sumber : RotiKaya

Tunggu dulu, anda tentu juga tidak mahu ketinggalan untuk mengetahui kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.