“Minta maaf pd yang..”- Selepas pemεrgiaη Adibah Noor, ini tiηdakan AMANAH yg ramai kagum

Uncategorized

 

Pusat pelindungan haiwan, Anugerah Mahligai Arah Nasib Abadi Haiwan (AMANAH) bersedia untuk mengambil tanggungjawab menjaga lebih 40 ekor kucing peliharaan Allahyar.hamah Adibah Noor selepas penyanyi itu dilapor.kan meninggal dunia, semalam.

AMANAH menerusi satu kenyataannya dalam Facebook berkata, pihaknya tidak mempunyai sebarang masalah untuk menga.mbil alih dan memeli.hara kucing-kucing milik ar.wah untuk berte.duh di rumah AMANAH yang terletak di Hulu Langat, Selangor.

“Salam tak.ziah buat Adibah Noor. Amanah tiada masalah jika kucing-kucing ar.wah sebanyak lebih daripada 40 ekor hendak berte.duh di rumah AMANAH.

“Syarat nombor satu (utama) adalah disebabkan kem.atian tuan kucing,” ujarnya.

 

Sehubungan itu, pihak AMANAH meminta waris kepada pelantun lagu Terlalu Istimewa itu untuk menghubungi pihaknya jika bersetuju untuk menye.rahkan kese.mua kucing milik ar.wah.

“Warisnya (keluarga Adibah Noor) boleh hubungi saya. Tidak perlu ba.yar apa-apa dan tidak perlu beri makanan (derma) pada kucing pada setiap bulan. Malah setiap hari Ahad dari pukul 2.30 petang hingga 6.30 petang adalah hari melawat. Terbuka kepada umum,” jelasnya.

Pada masa sama, AMANAH meneg4skan pihaknya tidak akan menerima sebarang bentuk bantuan termasuk dalam bentuk kewangan kerana ikhlas untuk membantu.

“Minta maaf pada yang meminta nombor akaun bank. Biarlah pihak kami mengambil kucing-kucing ar.wah dahulu. Saya sudi menerima. Tidak pasti jika ada warisnya yang mahu jaga.

“Lagi pun memang sejak beroperasi tiga tahun lalu, AMANAH tidak pernah meminta sumbangan secara umum. Hanya mereka yang hubungi akaun ini dengan niat untuk menyum.bang, baru kami akan berikan nombor akaun,” katanya.

Dalam ruangan komen, rata-rata masyarakat terharu dan bersyukur apabila ada pihak yang sudi mengambil puluhan kucing milik arwah untuk terus dijaga.

“Alhamdulillah. Moga Allah SWT permudahkan urusan tuan di dunia dan ak.hirat. Diberikan kebaikan,” kata seorang netizen.

“Ketika mendapat tahu ar.wah men.ing.gal dunia, perkara pertama ter.lintas, bagaimana nasib kucing-kucing ar.wah. Alhamdulillah, semoga segala urusan dipermudahkan,” kata seorang lagi pengguna Facebook.

Sebagai info, Allahyar.hamah Adibah Noor, 52, merupakan seorang pencinta kucing dan untuk rekod, dia memiliki lebih 40 ekor kucing peliharaan pelbagai baka, termasuk kucing jalanan yang dibela di rumahnya.

Bagaimanapun, selebriti serba boleh itu dilapo.rkan meni.nggal dunia di salah sebuah pusat perubatan swasta di Kuala Lumpur akib.at kans.er ovar.i tahap empat.

Sumber: http://janakpurpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *