Sangka Kurus Sbb Diet, Remy Ishak Terdiam Kaku Dpt Berita Adibah Noor Meningg4l Duni4

Uncategorized

TERKEJVT dengan pem3rgian penyanyi Allahy4rham Adibah Noor, pelakon Remy Ishak mengakui dia pada mulanya tidak percaya dengan berita tersebut.

Selepas isterinya iaitu Ezza Yusof memaklumkan kepadanya, Remy atau nama sebenarnya Mohammad Zalimei Ishak terus terdi4m k4ku dan hil4ng kata-kata.

Menurut pelakon berusia 40 tahun itu, Allahy4rham pernah menghubunginya untuk memberi kata-kata semangat ketika dia berdepan dengan mas4lah kemurvngan yang tervk.

“Hubungan saya dengan kak Dibah mempunyai nilai sentimental. Isteri saya yang beritahu, sebab saya jar4ng buka laman sosial. Bila dia cakap Adibah meningg4l, saya tak terkata.

Remy

Remy hadir di pengebvmian Adibah.

“Saya suruh dia per1ksa lagi, t4kut berita tak p4sti. Bila dia dah s4hkan, saya jadi terdi4m… lama juga, sebab tak tahu nak buat apa.

“Saya memang rapat juga dengan arw4h walaupun orang tak nampak. Masa saya s4kit, dia call beri kata semangat. Jadi, saya memang tak terkata,” katanya kepada mStar.

Remy turut membantu proses pengebvmian jen4zah Adibah yang selamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Taman Ker4mat Permai, Kuala Lumpur kira-kira pukul 11.30 pagi, Ahad.

Arw4h pun tak pernah beritahu apa-apa fasal s4kit dia.

REMY ISHAK

PELAKON

Adibah Noor, 52, dis4hkan meningg4l duni4 sekitar pukul 7.40 malam, Sabtu di sebuah pusat perub4tan di Kuala Lumpur selepas al4mi ses4k naf4s dan difaham sudah lama mengid4p k4ns3r ov4ri.

Menurut Remy lagi, dia menyed4ri penampilan Adibah yang semakin kurus namun tidak pernah mengetahui penyanyi lagu Terlalu Istimewa itu mender1ta s4kit k4ns3r ov4ri.

“Saya nampak gambar dia nampak kvrus, tapi saya tak tahu sebab ramai orang diet sekarang. Tapi isteri saya cakap, dia kurvs yang s4kit. Ris4u juga.

“Arw4h pun tak pernah beritahu apa-apa fasal s4kit dia. Bila dah meningg4l, barulah saya tahu,” ujarnya.

Adibah

Lebih 100 orang datang di pengebvmian Adibah pada pagi, Ahad.

Sementara itu, pelakon filem S4ngkar ini memberitahu dia banyak menerima nas1hat daripada Adibah terutama tentang masa depan.

“Terlalu banyak nasihat… saya kenal dia bukan sekadar penghibur tapi sebagai kakak. Dia selalu nasihat dari segi masa depan, jangan berg4ntung sepenuhnya kepada dunia hiburan.

“Buat sesuatu yang lain, sebab dia lebih berpeng4laman dalam dunia hiburan. Banyak nasihat bukan sebagai anak seni, masa saya s4kit, dia beritahu apa yang perlu buat.

“Kak Dibah pun melalui fasa itu, jadi dia banyak beri nasihat. Arw4h seorang yang penyayang dan sentiasa positif,” katanya.

Sumber : mStar

Tunggu dulu, anda tentu juga tidak mahu ketinggalan untuk mengetahui kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *